Tietoa minusta

Hierontapalvelu Ville Jokela on alunperin perustettu vuonna 2011. Aikaisemmin toimin franchising-yrityksessä yrittäjänä omalla toiminimelläni, mutta vuoden vaihteessa 2018 alkoivat puhaltamaan uudet tuulet. Nykyään toimin yksityisenä ammatinharjoittajana asiakkailleni jo tutuksi tulleessa viihtyisessä toimitilassa Nurmijärvellä. Ammatiltani olen koulutettu urheiluhieroja. Samoissa tiloissa toimii myös Nurmijärven Suolahuone sekä Neurosonic hoitodivaani.

Koti – ja yrityskäynnit

Koti- ja yrityskäynnit sijoittuvat pääsääntöisesti Nurmijärven ja Klaukkalan alueelle, mutta teen käyntejä aina Helsingistä Hyvinkäälle asti. Yritysten on mahdollista tilata yrityskäynti päivän mittaiselle käynnille heidän omaan yritykseensä. Yritys voi sopia erillisen sopimuksen hieronnasta, joko yrityksen omissa tiloissa tai Nurmijärven toimitilassa tapahtuvana, yrityksen henkilöstön hyvinvointiin tähtäävänä toimintana. Sopimusta tehtäessä on työnantajan mahdollista osallistua yrityksen henkilöstön hieronta kustannuksiin, tarjoamalla ennalta määritellyn osuuden työntekijöiden hieronnasta, jolloin vain loppuosa hieronnan summasta tulisi työntekijän maksettavaksi. Laskutus toimisi joko koontilaskuna kerran kuussa tai sopimuksen mukaan. Sopimusta tehtäessä selvitetään yrityksen henkilöstön työtehtävissään rasittuvat lihasryhmät, hieronnan kestot ja toistuvuus. Koti- ja yrityskäyntien hinnoitteluun 5€ lisä/asiakas.

Hieronnan vasta-aiheet, tapaukset milloin ei voi hieroa:
(joissain tapauksissa ei ole esteenä)
 • infektio ihossa
 • laskimotukokset
 • ihotaudit (tarttuvat)
 • pahanlaatuiset kasvaimet
 • hemofilia – verenvuoto tauti
 • iskeeminen kudos
 • suurentuneet imurauhaset
 • kuume
 • yleistulehdus
 • migreeni
Hieronnan perusteita

Hieronnan tarkoituksena on poistaa lihasten jännittyneisyyttä, rentouttaa jännittyneitä lihaksia, ylläpitää lihasten venyvyyttä ja nivelten liikelaajuutta, nopeuttaa rasituksesta palautumista, lievittää välitöntä ja viivästynyttä lihaskipua, laukaista lihaskouristuksia, ehkäistä rasitusvammojen syntyä ja auttaa rasitusvammojen paranemista.

 20171215_154413_resized
Hieronnan vaikutukset:
LÄMPÖVAIKUTUS

Hieroessa syntyy kitkaa käden ja hierottavan alueen välille; ihonalaisen rasvakudoksen ja lihaskalvon, sekä lihaskalvon ja lihaksen välille. Parantunut mikroverenkierto kuljettaa lämpöä pinnallisiin kudoksiin samalla kun pintaverenkierto lisääntyy, tuloksena lämmin ja hieman punoittava ihon pinta. Tämä parantaa kudosten ja lihaksen venyvyyttä, käsiteltävyyttä ja aineenvaihduntaa.

VENYTYS

Hieronnan venytysvaikutus kohdistuu lihaksiin, jänteisiin ja kalvoihin. Hieronnan avulla tehdyt venytykset kohdistuvat tiettyyn lihaksen osaan tai jänteeseen, toisin kuin aktiivinen venytys, joka kohdistuu lihasryhmään kokonaisuudessa.

ARPIKUDOKSEN JA KIINNIKKEIDEN ”RIKKOMINEN”

Arpikudosta voi esiintyä kaikkien pehmytkudos vammojen ja kulumien seurauksena. Tulehduksen, vammojen tai kulumien seurauksena sidekudos liimaa eri kudoksia toisiinsa ja vähentää kudosten venyvyyttä ja voi rajoittaa nivelten ja lihasten liikkuvuutta tehden liikeradoista kapeampia .
Arpikudoksen ja kiinnikkeiden rikkomiseen käytetään syvää kitkahierontaa, joka auttaa palauttamaan lihaksen ja nivelen liikeratoja.

KIVUN LIEVITYS

Kivun lievitys saavutetaan kudosten lämpötilan nousun, parantuneen verenkierron, lihasalueen mobilisoinnin ja venytyksen yhteisvaikutuksella.

LIHAKSEN JA HERMOSTON AKTIVOINTI

Lihaksen ollessa pitkällä aikavälillä rasittavassa, ”staattisen jännityksessä”, saa se lihaksen vähitellen ”sopeutumaan” tilanteeseen, eikä kipua ja jännitystä enää välttämättä huomaa. Hieronnan avulla saadaan staattinen jännitys laukeamaan, lihaskudos herkistymään ja aistimaan jälleen normaalia ”tervettä” jännitystä.

20171215_141831_resized_1
Klassinen hieronta

Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Hieronta tehdään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Hoitoihin sisältyy lihashuollon ja liikunnan neuvontaa ja ohjausta.

 • poistaa kipua
 • vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon, rauhoittaen keskushermostoa
 • vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita
 • parantaa nivelten liikkuvuutta
 • rikkoo arpikudosta
 • lisää lihasten joustavuutta

Klassinen hieronta sopii kaikille, ammattiin ja ikään katsomatta.

 

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta soveltaa klassisen hieronnan otteita tukien urheilijoiden tarpeita heidän harjoittelu ja kilpailu suorituksissa. Urheiluhieronnassa otetaan huomioon urheilun aiheuttamat harjoitteiden ja rasitusten vaikutus kehoon.

Urheiluhieronnassa käytetään myös erikoistekniikoita ja hieronnan voimakkuus on tehokkaampaa. Hieronnan tehokkuudessa otetaan kuitenkin huomioon urheilijan harjoitusohjelma ja kilpailuun valmistautuminen.

 • nopeuttaa palautumista
 • ennaltaehkäisee vammoja
 • nopeuttaa jo syntyneiden vammojen parantumista
 • parantaa ja ylläpitää sidekudoksen elastisuutta
 • poistaa lihaskireyksiä ja -jännityksiä
 • rentouttaa yleisesti

Urheiluhieronta sopii myös kuntourheilijoille ja aktiivisesti harrastaville.

Kuumakivihieronta

Hieronta tehdään kuumassa vedessä lämmitetyillä sileillä laavakivillä. Kuumakivihieronnassa asetetaan alaselän/selän päälle pieniä kiviä, jotka on kääritty pyyhkeen sisälle. Tämän jälkeen niska-hartia alue käsitellään kahdella kämmenen kokoisella lämpimällä kivellä sivellen.  Kivien lämpo ulottuu syvimpiin kudoksiin asti jättäen mukavan lämmön tunteen pitkäksikin aikaa hoidon jälkeen.

Intialainen päähieronta

Hieronta aloitetaan istuen jolloin ensin hierotaan rentouttavasti lapaluiden välit, niska-hartia seutuja kallonpohja. Tämän jälkeen asiakas siirtyy selinmakuulle, missä päähieronta tehdään rauhallisin ja kevyin ottein, joilla käsitellään pään ja kasvojen herkästi jännittyviä pisteitä. Sopii erinomaisesti mm. stressiin, unettomuuteen ja päänsärkyyn.

Advertisement