Mikä on Suolahuone?

Suolahuone on kauttaaltaan vuorisuolalla vuorattu huone, jonka lattia on irtosuolan peitossa. Huoneen seinäpaneelissa on suolageneraattori, jolla aikaansaadaan hienojakoinen puhdas ja kuiva suolapöly hengitysilmaan. Huoneen kosteus on 20-40 % ja lämpötila 18 – 22 astetta. Tärkeää on, että suolapöly on tehty välittömästi ennen hengitystä, koska juuri hakattu, pieni suolapölyhiukkanen on aktiivinen ja tunkeutuu tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin ja myös ihohuokosiin. Kun hoitojakso on ohi, huoneilma vaihdetaan, jolloin hengityksestä muodostunut hiilidioksidi poistuu ja uusi hoito voidaan aloittaa aina puhtaassa ilmassa.

20171215_141452_resized

 Kenelle Suolahuonehoito sopii?

Suolahuonehoito sopii kaiken ikäisille ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa hengityselinsairauksissa ja ihottumissa.  Vaikeissa tapauksissa hoito toteutetaan lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.

Paras hoitotulos saavutetaan sarjahoidolla 5 – 25 kerran hoitojaksoissa vaivasta riippuen. Hoitoa käytetään ylläpitävästi joko 1-2 kertaa viikossa, tai ottamalla viikon mittaisen kuuriomaisen sarjan peräkkäisinä päivinä tai laitoshoidossa jopa kaksi kertaa päivässä pidemmän ajanjakson mukaisesti. Tiheä hoitojakso estää tulehdusaiheita uudelleen voimistumasta hoitokertojen välillä. Hoitokerta kestää 10 – 40 minuuttia riippuen asiakkaan iästä ja sairauden vaikeusasteesta. Pienillä lapsilla hoito aloitetaan yleensä 5 minuutista ja aikaa lisätään hoitokertojen myötä.

Hengitysilman mukana menevä suolapöly vaikuttaa hengitysteihin lieventäen niissä olevia tulehduksia ja irrottaen limaa, samalla se ohentaa paksuuntuneita limakalvoja ja näin myös helpottaa hengitystä. Kuiva suolapöly tunkeutuu tehokkaasti hengitysteiden äärialueille.

Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, tämän ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisena. Suolalla on myös desinfioiva vaikutus. Ihon pinta tuntuu suunnilleen samalta kuin merivedessä käynnin jälkeen.

Suolahuonehoito sopii:

  • astmaatikoille
  • hengitystiesairauksia poteville
  • kroonisia nielurisa, nielu, poski- ja nenäontelotulehduksia sairastaville
  • kroonista tai pitkään jatkuvaa keuhkoputkentulehdusta poteville
  • korvatulehdusta sairastaville
  • toistuvista virusinfektioista kärsiville
  • allergikoille
  • atooppisesta ihosta, psoriasiksesta, ihottumista ja ihon märkäinfektioista kärsiville


Suolasaippuat

Toimitilastamme löytyy myös Carita cosmetiikan suolasaippuoita. Suolasaippuat ovat tehokas keino hoitaa atooppista tai kuivaa ihottumaa ja saippuat sopivat myös psoriasiksesta kärsiville. Suolasaippuat on valmistettu alusta asti käsityönä ja sisältävät laadukkaita raaka-aineita mm. merisuolaa tai Himalajan ruususuolaa sekä öljyjä, kuten oliiviöljyä, kookosöljyä, risiiniöljyä ja tuoksuina käytetään hienoja eteerisiä öljyjä. Tämän vuoksi saippuat ovat erittäin hellävaraisia iholle. Kaikki tuotteet ovat EUn tuoteturvallisuusarvion mukaisesti hyväksyttyjä ja jokainen pakkaus kantaa mukanaan Suomiavain tunnusta kotimaisen työn johdosta.

20171215_180722

www.caritacosmetiikka.fi

Advertisement